Word stagiair in het VOC Oostende | VOC Oostende

WILD DIER IN NOOD

 Breng het bij ons binnen!

9u-17u30

Bel +32 59 80 67 66

WINKEL

9u-12u30 en

13u30-17u30

Word nu lid!

Lid worden


Steun onze dieren!

 

Vanaf 40€ fiscaal aftrekbaar.


Overschrijving naar

BE12 9791 6853 6592
BIC: ARSPBE22


Word stagiair in het VOC Oostende

Volg je de opleiding dierenartsassistent, dierenzorg, …? Ben je geïnteresseerd in wilde dieren? Het VOC Oostende kan voor jou een boeiende uitdaging zijn!

Elke stagiair krijgt een stagebegeleider toegewezen. Je start met een rondleiding in het centrum en een inleidend gesprekje. De basisregels en afspraken met betrekking tot hygiëne worden uitgelegd.

Je taken als stagiair kunnen zijn:

  • assistentie tijdens de verzorging van de dieren
  • voederen van de dieren
  • onderhoud van de kooien en het centrum
  • ophalen en vrijlating van dieren, samen met een medewerker

Een stage voor een dierenverzorger komt het meest voor. Maar dat neemt niet weg dat wij ook openstaan voor andere stages: een stage rond externe communicatie, uitrollen van acties rond ledenwerving… Indien je denkt aan iets interessant, laat het ons weten.

Johan Honders en Pieter van Dam, Wellantcollege Nederland, MBO Groen

"Ondanks dat het niet precies onze beroepsrichting was, keken we met plezier uit naar deze stageperiode. Bij aankomst kregen we een rondleiding door de vogelopvang.

In de eerste dagen werd ons duidelijk waar de werkzaamheden voornamelijk uit bestonden. Dat waren de dagelijkse werkzaamheden zoals het schoonmaken van de dierenverblijven en het voederen van de dieren. Vooral het met de hand voederen van bijvoorbeeld zwaluwen en duiven was voor ons een nieuwe en zeer leuke ervaring. Buiten de dagelijkse werkzaamheden waren er gelukkig ook veel andere afwisselende jobs zoals het ophalen van vogels of het voorbereiden van de opendeurdag.

Ook het assisteren tijdens het toedienen van medicatie was heel boeiend. Zo leerden we bijvoorbeeld de symptomen van verschillende ziektes kennen en hoe ze bestreden kunnen worden. Ook het ontleden van verschillende vogel was erg interessant.

Het leukste van alles was het vrijlaten van vogels, met onder andere het vrijlaten van de gierzwaluw voor de camera van het programma "Dieren in Nesten", en ook het vrijlaten van de Jan-van-gent.

De mensen die hier werken waren erg gezellig en sociaal. We willen dan ook iedereen bedanken voor de moeite die ze voor ons hebben gedaan.

We kijken met veel plezier terug op onze stageperiode en vinden het jammer dat het alweer afgelopen is. We hebben niet alleen het idee dat we leuk en goed werk gedaan hebben, maar ook dat we veel geleerd hebben!"

WILD DIER IN NOOD

 Breng het bij ons binnen!

9u-17u30

Bel +32 59 80 67 66

WINKEL

9u-12u30 en

13u30-17u30

Word nu lid!

Lid worden


Steun onze dieren!

 

Vanaf 40€ fiscaal aftrekbaar.


Overschrijving naar

BE12 9791 6853 6592
BIC: ARSPBE22