Wie zijn we? | VOC Oostende

DIER IN NOOD

 Breng het binnen!

9.00u-17.30u

Bel +32 59 80 67 66

Lidmaatschap

Lid worden


Steun onze werking

Online Doneren

Vanaf 40€ fiscaal aftrekbaar.


Overschrijving naar

BE12 9791 6853 6592
BIC: ARSPBE22

Raad van Bestuur

29 oktober 2019 om 19.00 uur

Nacht van de Duisternis

12 oktober 2019  19.00 - 22.00 uur


Webshop Storesquare


Wie zijn we?

Het VOC Oostende werd in 1984, onder de vleugels van het Marien Ecologisch Centrum, in eerste instantie opgericht voor de opvang en verzorging van olieslachtoffers. Al snel bleek er nood aan een algemeen opvangcentrum voor noodlijdende wilde dieren: ook nestjongen, verkeerslachtoffers, zieke dieren … kwamen terecht in het VOC Oostende.

Naast de verzorging en rehabilitatie van wilde dieren, houden we ons bezig met het informeren en sensibiliseren over natuur en milieu.

Bekendmaking naar het grote publiek is belangrijk. Hoe meer mensen ons kennen, hoe meer hulpbehoevende dieren worden binnengebracht.

We werken ook samen met diverse wetenschappelijke projecten. Onze vogels die vrijgelaten worden, krijgen een wetenschappelijke ring om hun poot. We geven de kadavers aan diverse universiteiten en wetenschappelijke instellingen voor o.a. toxicologisch onderzoek.

We zijn het enige wettelijk door Vogelbescherming en de Vlaamse Gemeenschap erkende Opvangcentrum langs de Belgische kust.

Onze troepen

Dagdagelijks zijn er 4 tot 10 mensen in de weer om alle dieren te verzorgen en te voederen, afhankelijk van het seizoen en de drukte. Het gaat daarbij zowel om vaste medewerkers, EVS’ers (European voluntary service) en vrijwilligers. Geregeld maken ook stagiairs of alternatief gestraften deel uit van het team. Een korte voorstelling van de verschillende werkkrachten.

Vaste medewerkers

Ons vast medewerkerteam bestaat uit 5 personeelsleden.

Claude Velter is waarschijnlijk de meeste bekende van allemaal. Hij stond aan de wieg van het VOC, en hielp het groeien naar het professionele centrum dat het vandaag geworden is. Jarenlang was hij ook voorzitter van de bestuursraad. Hij is er verantwoordelijk voor de algemene coördinatie van het VOC, de infrastructuur, sponsoring en de internationale werking. Zijn onmetelijke ervaring in het coördineren van olierampen wereldwijd, zijn expertise in het rehabiliteren van olievogels, en zijn opgedane kennis tijdens het werken bij het Agentschap voor Natuur en Bos zijn erg belangrijk in de verdere ontwikkeling van het VOC.

claude.velter@vogelbescherming.be

 

Raul Garcia Hermoso is een Spaanse dierenarts die in 2011 een EVS project heeft doorlopen bij ons. Na zijn EVS- project is hij in België komen wonen, en konden wij hem een functie aanbieden als dierenarts in het Voc.

raul.garcia@vogelbescherming.be

 

Isabelle Allemeersch kent het centrum als geen ander en werkt al sinds 2009 in het VOC. Ze is hoofd dierenzorg en staat in voor de groene winkel. Ondertussen heeft ze ook heel wat ervaring opgebouwd in de revalidatie van zeevogels.

isabelle.allemeersch@vogelbescherming.be

 

Eva Claeys werkt sinds april 2018 in de dierenverzorging. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de organisatie van de Europese vrijwilligers en is zij het aanspreekpunt voor de stagiairs.

eva.claeys@vogelbescherming.be

 

Sarah Defoort versterkt ons team sinds juli 2018, eerst als deeltijdse administratieve kracht en sinds juli 2019 fulltime. Zij staat in voor de communicatie en onthaal, zorgt voor de redactie van ons tijdschrift " Zandkorrels " en is de drijvende kracht achter de organisatie van onze evenementen.

sarah.defoort@vogelbescherming.be

 

Sabine Dedecker startte op 1 januari als deeltijds medewerker in de dierenzorg. Daarnaast is zij ook verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid.

sabine.dedecker@vogelbescherming.be 

 

Vrijwilligers

De grootste groep werkkrachten in het VOC zijn natuurlijk onze vrijwilligers. Maar liefst 150 à 200 mensen zetten zich soms dagelijks in voor het VOC en de dieren. Je hebt daarbij mensen die transporteur zijn, en soms dagelijks dieren transporteren naar het centrum. Anderzijds heb je ook vrijwilligers die zich inzetten in de dierenverzorging, in de administratie, gidsen of zich in het A-team bezighouden met allerhande technische klusjes. Kijk maar naar onze mooie buitenverblijven! Allemaal dankzij onze vrijwilligers en hun onuitputtelijke inzet!

 

DIER IN NOOD

 Breng het binnen!

9.00u-17.30u

Bel +32 59 80 67 66

Lidmaatschap

Lid worden


Steun onze werking

Online Doneren

Vanaf 40€ fiscaal aftrekbaar.


Overschrijving naar

BE12 9791 6853 6592
BIC: ARSPBE22

Raad van Bestuur

29 oktober 2019 om 19.00 uur

Nacht van de Duisternis

12 oktober 2019  19.00 - 22.00 uur


Webshop Storesquare