Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse ijsduiker herstelt verder van zware operatie

De ijsduiker die vorige week werd binnengebracht en geopereerd in het Limburgse Natuurhulpcentrum, revalideert momenteel bij ons op een zwembad.

Deze prachtige vogel zat al een tijdje op een meer in Geel, toen hij verstrikt raakte in een vislijn. De ijsduiker probeerde zich los te rukken, maar daarmee sneed de nylon visdraad steeds dieper in zijn poot. Eenmaal in het Natuurhulpcentrum Opglabbeek besloten de dierenartsen de moeilijke operatie te proberen (zie www.natuurhulpcentrum.be).

Vorige donderdag brachten onze collega’s van Opglabbeek de onfortuinlijke vogel over naar ons Opvangcentrum om verder te revalideren op een zwembad. Duiker zijn echte watervogels en kunnen maar zeer korte tijd in een kooi worden gehouden, anders krijgen ze complicaties waaraan ze sterven. De eerste uren op het binnenbad waren spannend: was de vogel nog waterdicht? Zou de spalk houden? Hoe zou hij reageren?
Ondertussen zit de vogel op een groot buitenbad, eet zelfstandig en gedraagt zich bijna normaal. Het blijft bang afwachten, want ijsduikers blijven zowat de moeilijkste soorten om in revalidatie te houden.