Overslaan en naar de inhoud gaan

BEZOEK ONS!

Je bent steeds welkom ons bezoekerscentrum te bezoeken tijdens de openingsuren! Vanuit de eerste verdieping kan je een kijkje nemen in de verschillende verzorgingsruimtes en de verzorgers aan het werk zien. Zo kan je de werking van het centrum leren kennen zonder dat de dieren gestoord worden, want het zijn allemaal zieke, wilde dieren die niet houden van menselijk contact. In de bezoekerstentoonstelling vind je interessante informatie en leuke weetjes over de vele vogels en wilde dieren die hier terecht komen.

Voor groepen kan er ook altijd een rondleiding geboekt worden. Zie verder voor meer info.

Openingsuren bezoekerscentrum en groene winkel:
9:00 – 12:30 en 13:30-17:30

MAATREGELEN VOGELGRIEP

In het kader van vogelgriep nemen wij extra maatregelen om onze vogels te beschermen. Bezoeken achter de schermen (met gids) zijn tot nader order mogelijk, maar in het centrum moeten op verschillende plaatsen de schoenen ontsmet worden. Daarvoor wordt door ons gezorgd. Draag best gesloten schoeisel.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN GROEPSRONDLEIDING?

De groep bezoekt de dierverblijven, de vliegkooien en zwembaden, de keuken, de wasplaats en de dierenartskamer. De uitleg wordt aangepast aan de interesses en de leeftijd van de groep. Enkele voorbeelden van thema´s die aan bod komen:

 • Onze revalidatietechnieken voor olievogels
 • Hoe brengen we ieder jaar al die jonge weesjes groot?
 • De geschiedenis en toekomst van het centrum
 • Wat is botulisme?
 • Hoe ziet de dagelijkse werking van het centrum eruit?
 • Wie helpt Elke de Eend?
 • Wat schaft de pot: dierenvoedsel in geuren en kleuren
 • En niet te vergeten: Hoe jij kan helpen als je een wild dier in de problemen vindt!


De soort dieren die in het centrum terecht komen zijn afhankelijk van het seizoen. Gedurende de winter zijn er bijvoorbeeld meer olievogels en egeltjes terwijl er in de lente en zomer meer jonge dieren worden binnengebracht. Ieder bezoek is dus een nieuwe ontdekkingstocht!

PRAKTISCHE INFO

Een afspraak voor een bezoek kan je telefonisch doen op ons telefoonnummer 059 80 67 66 (tijdens de kantooruren), via mail naar voc.oostende@vogelbescherming.be of via onderstaand formulier. Wij zorgen dan voor een Nederlandstalige of Franstalige gids. Reserveer uw bezoek minstens 3 weken op voorhand.

 • Aantal: maximum 20 personen per gids (maximaal 2 groepen tegelijkertijd)
 • Duur: 1,5u à 2u
 • Kostprijs: minimumprijs € 80,00 per gids.
 • Startuur gidsbeurt: 10u00, 10u30, 13u30 en 14u00
 • Voor scholen kunnen er gratis 2 begeleiders per groep meekomen.
 • Annulaties dienen telefonisch te gebeuren tijdens de kantooruren en dit minstens 48 uur op voorhand. Bij niet (-tijdige) annulatie wordt een forfait van € 80,00 aangerekend.
 • We zijn als VOC Oostende geregistreerd als MOS-schakel. Meer informatie vindt u hier.

Aanvraagformulier Rondleiding

het VOC is gesloten op de gekozen datum
Tijdstip aankomst
Bezoek aan de winkel gewenst
Info kinderen
Adres school
Facturatie adres
Contactpersoon

Algemene Verordening Gegevensbescherming

U hebt het recht om uw toestemming op elk gewenst moment in te trekken, hoewel dit geen invloed heeft op de rechtmatigheid van de verwerking op basis van uw gegeven toestemming voorafgaand aan de intrekking.

U heeft een wettelijk recht om toegang tot, correctie van en verwijdering van uw persoonlijke gegevens te vragen (inclusief foto en video).

U hebt ook het recht om de verwerking van uw persoonlijke informatie te beperken.


General Data Protection Regulation

You have the right to withdraw your consent at any given time, although this will not affect the lawfulness of processing based on your given consent prior withdrawal.

You have a legal right to request access, correction and deletion of your personal information (this includes photo and video).

You also have the right to restrict the processing of your personal information.